«Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από Τουριστικά Γραφεία για την οργάνωση εκπαιδευτικής εκδρομής στη Λίνδο του 3ου Γυμνασίου Ρόδου»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ,

ΠΕΡΙΦ. Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ &  Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ                                     

Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ                                  Ρόδος, 26/4/2017

 3o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΟΔΟΥ – ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟ                            ΑΡ. ΠΡΩΤ. 450

Ταχ.Διεύθυνση: Κ. Παλαιολόγου 11

85100 Ρόδος                                                                             ΠΡΟΣ : Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ

Τηλ – ΦΑΞ: 2241022211

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από Τουριστικά Γραφεία για την οργάνωση εκπαιδευτικής εκδρομής στη  Λίνδο  του 3ου Γυμνασίου Ρόδου».

Σχετικά: Υ.Α. 129287/Γ2/2011 Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. (ΦΕΚ 2769/τ. Β΄/02/12/2011) με θέμα «Εκδρομές Μετακινήσεις μαθητών Δημοσίων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας».

            Προκηρύσσουμε την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα τουριστικά γραφεία για τη διοργάνωση της εκπαιδευτικής εκδρομής του 3ου Γυμνασίου Ρόδου στην  Λίνδο

 Συγκεκριμένα:

Η μονοήμερη εκδρομή θα πραγματοποιηθεί στις 12/05/2017 από το 3ο Γυμνασιο Ρόδου, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε προσφορά που θα περιλαμβάνει μεταφορά με λεωφορεία.

Ο αριθμός των παιδιών είναι 335.

Η προσφορά πρέπει να περιέχει και να εξασφαλίζει τα παρακάτω:

  • Υποχρεωτική ασφάλιση Ευθύνης Διοργανωτή, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία, καθώς και προαιρετική ασφάλιση σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθενείας μαθητή ή συνοδού.
  • Αποδοχή από το πρακτορείο ποινικής ρήτρας σε περίπτωση αθέτησης συμβολαίου από τη μεριά του.
  • Την επιστροφή των χρημάτων σε περίπτωση που δεν θα πραγματοποιηθεί η εκδρομή λόγω ανωτέρας βίας (π.χ. ακύρωση πτήσης λόγω καιρικών συνθηκών, απεργία κλπ.)
  • Τα λεωφορεία  θα πρέπει να είναι στη διάθεση των μαθητών για όλες τις συμφωνημένες μετακινήσεις και να διαθέτει όλες τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία προδιαγραφές (ελεγμένο από ΚΤΕΟ, έγγραφα καταλληλότητας οχήματος, επαγγελματική άδεια οδήγησης, ελαστικά σε καλή κατάσταση, κλιματιζόμενο κλπ.)
  • Για τις παραπάνω υπηρεσίες ζητείται η συνολική τιμή της εκδρομής.

Με την προσφορά θα κατατεθεί από το ταξιδιωτικό γραφείο απαραιτήτως και υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτει το ειδικό σήμα λειτουργίας, το οποίο πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ. 

Ο διαγωνισμός είναι μειοδοτικός θα ληφθούν όμως υπόψη και ποιοτικά κριτήρια.

Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν σε κλειστούς φακέλους με την επωνυμία του πρακτορείου, μέχρι την Παρασκευή 5-5-2017 (ώρα 12:00), στο Γραφείο του Διευθυντή  του 3ου Γυμνασίου Ρόδου.

Οι φάκελοι θα ανοιχτούν ενώπιον επιτροπής που θα συσταθεί με πρόεδρο τον Διευθυντή  του σχολείου, με δύο εκπαιδευτικούς, έναν εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και έναν εκπρόσωπο του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου, την Παρασκευή 5-5-2017 στις 12:00. 

 

                                                                                            Ο  Διευθυντής

                                                                                     

                                                                                         Βασίλης Καλαποδάκης                                                                                    

 

 

 

 

Έκκληση για επείγουσα οικονομική βοήθεια

Ο Σπυράκης Μανώλης, μαθητής του σχολείου μας, πάσχει από νευροενδοκρινή όγκο (σπάνια περίπτωση καρκίνου) και από τις 2/2/16 υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία στο ογκολογικό τμήμα του “Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών  Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού”.

Μετά από ένα χρόνο θεραπείας, τώρα χρειάζεται μια εξειδικευμένη ακτινοθεραπεία που γίνεται μόνο σε ιδιωτικό νοσοκομείο και το κόστος της υπολογίζεται στα 7.000€.

Παρακαλούμε όποιον έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια γιατί έχει άμεση ανάγκη.

Λογαριασμός κατάθεσης:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 461/709698-47

ΝΟΥΧΑΪ ΤΑΤΙΑΝΑ – ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Ο Διευθυντής

“Οι Γερμανοί ξανάρχονται” – Θεατρική ομάδα 3ου Γυμνασίου Ρόδου

Η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Ρόδου (Βενετόκλειο) στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος “Θεατρικά μονοπάτια”, παρουσίασε το έργο “Οι Γερμανοί ξανάρχονται” των Αλέκου Σακελλάριου & Χρήστου Γιαννακόπουλου, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου στις 12 Μαϊου 2016.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μπακύρτση Γεωργία & Αδαμόπουλος Παναγιώτης

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα του σχολείου μας η παράσταση “Οι Γερμανοί ξανάρχονται” των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, στο Δημοτικό θέατρο Ρόδου στις 12 Μαϊου 2016. Με αφορμή την παράσταση αυτή, μέλη της θεατρικής ομάδας έδωσαν συνέντευξη στην Πόλυ Χατζημάρκου ( ραδιοφωνικός σταθμός Στο Κόκκινο 103.7 FM ) στις 13/5/2016.

Παρακολουθήστε βίντεο από τη συνέντευξη στην εκπομπή της Πόλυ Χατζημάρκου εδώ:

Διαβάστε και ακούστε τη συνέντευξη όπως παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα  www.stokokkino.gr εδώ:

http://www.stokokkino.gr/article/1000000000032464/THeatriki-omada-3ou-Gumnasiou-Rodou-den-ziteitai-elpis-uparxei-elpis

Οι αφίσες της παράστασης όπως δημιουργήθηκαν από τη μαθήτρια Γ τάξης, Κοντού Μαρία.

Αφίσα 1Αφίσα 2

Μια Κοινωνία Για Όλους – Αρχική κόπια

Η ταινία αυτή δημιουργήθηκε από μαθητές – μέλη της κινηματογραφικής ομάδας του 3ου Γυμνασίου Ρόδου (Βενετόκλειο) με σκοπό να πάρει μέρος στο διαγωνισμό παραγωγής τηλεοπτικής διαφήμισης (κοινωνικού μηνύματος) για μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δωδεκανήσου που διοργάνωσε η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, σε συνεργασία με το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου. Αντικείμενο της διαφήμισης ήταν το ζήτημα της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και των τοπικών φορέων για το σεβασμό των δικαιωμάτων των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες με έμφαση στο πρακτικό θέμα της προσβασιμότητας των Α.Μ.Ε.Α. στην πόλη, στο χωριό και στην ύπαιθρο και με τίτλο «ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Η δεύτερη κόπια της ταινίας που στάλθηκε τελικά στο διαγωνισμό (λόγω περιορισμού της χρονικής διάρκειας) απέσπασε το 3ο βραβείο της Επιτροπής.

Συμμετείχαν οι μαθητές:

Κανέλλης Αχιλλέας, Καστρουνής Γιάννης, Κατσούρης Λευτέρης, Κοντού Μαρία, Λάμε Μάριος, Λούππου Μαρία, Μπακάλη Μυρτώ και Παλαιολόγου Στέλλα.

Σκηνοθεσία: Αδαμόπουλος Παναγιώτης, Κοντού Μαρία

Ιδέα, χειρισμός κάμερας, μοντάζ: Κοντού Μαρία

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Αδαμόπουλος Παναγιώτης

Εκπαιδεύοντας ενεργούς πολίτες μέσα από σχολικές δραστηριότητες

Στις σελίδες 285 – 296 και 297 – 307 μπορείτε να δείτε όλες τις δραστηριότητες της θεατρικής και κινηματογραφικής ομάδας του 3ου Γυμνασίου Ρόδου (Βενετόκλειο) αντίστοιχα, την τριετία 2012 – 2015.

energoi polites

” Όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι “

Η κινηματογραφική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Ρόδου (Βενετόκλειο) δημιούργησε την ταινία μικρού μήκους “Όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι”, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος “Μιλώντας με εικόνες. Κινηματογραφική δημιουργία” 2014 – 15.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αδαμόπουλος Παναγιώτης, Παγκά Κατερίνα, Πρέπη Ανδρομάχη

Οι αριστούχοι του σχολείου για το σχολ. έτος 2014-15

Ανακοινώνονται οι μαθητές του σχολείου μας που αρίστευσαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2014-15:

Τάξη Α’

Τάξη Β’

Τάξη Γ’

Συγχαρητήρια στα παιδιά που αρίστευσαν αλλά και σε όλα τα παιδιά του σχολείου μας!

Καλό καλοκαίρι!