“Οι Γερμανοί ξανάρχονται” – Θεατρική ομάδα 3ου Γυμνασίου Ρόδου

Η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Ρόδου (Βενετόκλειο) στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος “Θεατρικά μονοπάτια”, παρουσίασε το έργο “Οι Γερμανοί ξανάρχονται” των Αλέκου Σακελλάριου & Χρήστου Γιαννακόπουλου, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου στις 12 Μαϊου 2016.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μπακύρτση Γεωργία & Αδαμόπουλος Παναγιώτης

Εκπαιδεύοντας ενεργούς πολίτες μέσα από σχολικές δραστηριότητες

Στις σελίδες 285 – 296 και 297 – 307 μπορείτε να δείτε όλες τις δραστηριότητες της θεατρικής και κινηματογραφικής ομάδας του 3ου Γυμνασίου Ρόδου (Βενετόκλειο) αντίστοιχα, την τριετία 2012 – 2015.

energoi polites

Γιορτή αποφοίτησης 2014-15

Κατά τη διάρκεια της γιορτής αποφοίτησης της Γ τάξης του 3ου Γυμνασίου Ρόδου (Βενετόκλειο) που πραγματοποιήθηκε στις 17-6-2015 στο αμφιθέατρο του Λυκείου, η θεατρική ομάδα παρουσίασε το έργο “Ένας ήρωας με παντούφλες” των Αλέκου Σακελλάριου & Χρήστου Γιαννακόπουλου.
Προβλήθηκαν βίντεο-δημιουργίες της κινηματογραφικής ομάδας και δόθηκαν αναμνηστικά λευκώματα στους απόφοιτους της Γ τάξης. Η βραδιά έκλεισε με χορό και μουσική από dj.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θεατρικής ομάδας: Μπακύρτση Γεωργία, Αδαμόπουλος Παναγιώτης

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί κινηματογραφικής ομάδας: Αδαμόπουλος Παναγιώτης, Πρέπη Ανδρομάχη, Παγκά Κατερίνα

Υπεύθυνοι γιορτής αποφοίτησης: Μπακύρτση Γεωργία, Πρέπη Ανδρομάχη

“Ένας ήρωας με παντούφλες”

ΑΦΙΣΑ ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟ
Η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Ρόδου (Βενετόκλειο) με χαρά σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση «Ένας ήρωας με παντούφλες» των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου που θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 και ώρα 20:00

Είσοδος ελεύθερη

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου
Η ιστορία τοποθετείται το 1947 κατά την περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου. Ο απόστρατος στρατηγός Λάμπρος Δεκαβάλλας με ένδοξο παρελθόν, που ζει φτωχικά με την οικογένειά του, δέχεται την επίσκεψη του εξαδέλφου του, ο οποίος τον πληροφορεί ότι η πατρίδα, για να τον τιμήσει, αποφάσισε να ανεγείρει τον ανδριάντα του, στη μικρή πλατεία μπροστά στο σπίτι του. Ο ήρωας δε θα αργήσει να συνειδητοποιήσει πως όλα είναι μια καλοστημένη κομπίνα για να τσεπώσουν οι «επιτήδειοι» κάποια εκατομμύρια από το Δημόσιο Ταμείο.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Σκηνοθεσία: Γεωργία Μπακύρτση, Παναγιώτης Αδαμόπουλος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 2015 Ένας ήρωας με παντούφλες (Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου)

“Ο φορο-Βασίλης και οι αγέλαστοι άνθρωποι”

Η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Ρόδου (Βενετόκλειο) παρουσιάζει την παράσταση “Ο φορο-Βασίλης και οι αγέλαστοι άνθρωποι” στο κινηματοθέατρο Μετροπόλ, τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στις 11:00 πμ.

Τα θεατρικά κείμενα έγραψαν οι μαθήτριες Κοντού Μαρία και Τερνέζη Ελπίδα. Το έργο αποτελεί διασκευή του μουσικού παραμυθιού «Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι» των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα.

Είσοδος ελεύθερη

Δείτε εδώ τη συνέντευξη της θεατρικής ομάδας του 3ου Γυμνασίου Ρόδου (Βενετόκλειο) στην εκπομπή του Παναγιώτη Χριστοφόρου (ραδιοφωνικός σταθμός Λυχνάρι).