1ο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ

Την Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021, από τις 11:00 πμ μέχρι και τη λήξη των μαθημάτων, όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το 1ο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβαλ, το οποίο διοργανώθηκε από το Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Μπουραζάνα σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, αλλά και εκπαιδευτικούς από όλη τη χώρα.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες/συνεντεύξεις από επιστήμονες με κορυφαίο διεθνώς επιστημονικό έργο, να δουν εργασίες  μαθητών με  μουσικά, θεατρικά, χορευτικά δρώμενα,  πρωτότυπες σκέψεις και δημιουργίες, ενώ στο τέλος, όσοι ήθελαν, είχαν τη δυνατότητα  να ασχοληθούν με την επίλυση γρίφων.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ για τους μαθητές των Γυμνασίων είχε ως εξής:

  • Έναρξη από τον κ. Κωνσταντίνο Μπουραζάνα Συντονιστή Ε.Ε. Μαθηματικών στις 11:00 πμ
  • Συνέντευξη του κ Κωνσταντίνου Δασκαλάκη καθηγητή του Μ.Ι.Τ
  • Συνέντευξη του κ. Αθανασίου Φωκά καθηγητή του Cambridge
  • Ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα : Τα Μαθηματικά στην Ιατρική
  • Παρουσίαση εργασιών μαθητών/τριων
  • Επίλυση Γρίφων: Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή από τις 12:30 έως 15:00

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη 2η ημέρα του 1ου Μαθηματικού μαθητικού Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, για τους μαθητές/τριες Γυμνασίων: 1ο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ – 2η μέρα για μαθητές Γυμνασίων