ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Σχολική χρονιά 2012-2013

Η οργάνωση της Θεατρικής ομάδας του 3ου Γυμνασίου Ρόδου (Βενετόκλειο) και η σκηνοθεσία γίνεται από τους εκπαιδευτικούς Μπακύρτση Γεωργία και Αδαμόπουλο Παναγιώτη. Τη σχολική χρονιά 2012-13 συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Πρέπη Ανδρομάχη, Ατζέμη Παρασκευή Άννα και Σταυρίδη Σεβαστή. Η θεατρική ομάδα παρουσίασε στο πλαίσιο της Χριστουγεννιάτικης γιορτής του σχολείου, τα θεατρικά δρώμενα «Το Άστρο της Βηθλεέμ» – σάτιρα, του Βασίλη Αναστασιάδη και το θεατρικό έργο «Ο άρχοντας με την πέτρινη καρδιά» – παραμύθι της Νίκης Ζαρμποζάνη στον κινηματογράφο Μετροπόλ. Κατά τη διάρκεια της γιορτής αποφοίτησης της Γ΄ Γυμνασίου, παρουσίασε στον κινηματογράφο Μετροπόλ το θεατρικό έργο «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα – διασκευή από την Μπακύρτση Γεωργία καθώς και το θεατρικό έργο «Πλούσιοι και μπατιράκια» – διασκευή από τον Παπαστεργίου Χρήστο της κωμωδίας «Πλούτος» του Αριστοφάνη.

Συμμετείχαν οι μαθητές: Απέριο Κατερίνα, Αχείμαστος Γιώργος, Βλάντι Χριστίνα, Γκίκα Έλενα, Γκουτζικίδη Μαρία ? Ελένη, Δόσπρα Μαρία, Καβουκλής Κώστας, Καλόπετρης Γιάννης, Καραμήτσα Φωτεινή, Καρίπης Γιάννης, Κοντάκου – Ζώνιου Άννα, Κοντού Κυριακή, Ματζάνου Ζωή, Πλαστρούγγη Σταματία, Σοφιανοπούλου Ιωάννα, Στέργου Σοφία, Στεφανάρου Κατερίνα, Σφουγκαριστού Μιχαλίτσα, Φαναράκης Γιάννης, Φαναράκη Κωνσταντία, Χατζηγεωργίου Χαριάννα και Ψαρομιχαλάκης Ζαχαρίας.

Στα παρακάτω links μπορείτε να παρακολουθήσετε τα θεατρικά δρώμενα:
«Το άστρο της Βηθλεέμ» – σάτιρα

«Ο άρχοντας με την πέτρινη καρδιά»

«Παραμύθι χωρίς όνομα»

και  «Πλούσιοι και μπατιράκια»

Σχολική χρονιά 2013-2014

Η οργάνωση της Θεατρικής ομάδας του 3ου Γυμνασίου Ρόδου (Βενετόκλειο) και η σκηνοθεσία γίνεται από τους εκπαιδευτικούς Μπακύρτση Γεωργία και Αδαμόπουλο Παναγιώτη. Τη σχολική χρονιά 2013-14 συμμετείχε η εκπαιδευτικός Σταυρίδη Σεβαστή. Η θεατρική ομάδα παρουσίασε στο πλαίσιο της Χριστουγεννιάτικης γιορτής του σχολείου, το θεατρικό δρώμενο «Τηλε Σκρουτζ – Τηλε Μούγκα», βασισμένο στη διασκευή του Β. Αναστασιάδη “Τηλε Σκρουτζ” (Νέων Θέατρο), στον κινηματογράφο Μετροπόλ. Έγραψαν οι μαθήτριες Καλαμάτα Άννα και Κοντού Μαρία. Κατά τη διάρκεια της γιορτής αποφοίτησης της Γ΄ Γυμνασίου, παρουσίασε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου το θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά «Φον Δημητράκης».

Συμμετείχαν οι μαθητές: Αχείμαστος Γιώργος, Δόσπρα Μαρία, Καλαμάτα Άννα, Καρίπης Γιάννης, Κοντού Μαρία, Λούππου Μαρία, Ματζάνου Ζωή, Πεζουβάνη Μαρίνα, Παρασκευά Ζωή,
Πλαστρούγγη Σταματία, Πρέντη Γιοσεφίνα, Σοφιανοπούλου Ιωάννα, Στεφανάρου Κατερίνα, Σφουγκαριστού Μιχαλίτσα, Τερνέζη Ελπίδα, Φαναράκης Γιάννης, Χατζηγεωργίου Χαριάννα και Ψαρομιχαλάκης Ζαχαρίας.

Στα παρακάτω links μπορείτε να παρακολουθήσετε τα θεατρικά δρώμενα:

«Τηλε-Σκρουτζ ? Τηλε-Μούγκα» – σάτιρα

και  «Φον Δημητράκης»

καθώς και τη συνέντευξη που έδωσε η θεατρική ομάδα του σχολείου στην εκπομπή του Παναγιώτη Χριστοφόρου, παραγωγού του ραδιοφωνικού σταθμού Λυχνάρι για την παράσταση
«Φον Δημητράκης» του Δημήτρη Ψαθά.

Σχολική χρονιά 2014-2015

Η οργάνωση της Θεατρικής ομάδας του 3ου Γυμνασίου Ρόδου (Βενετόκλειο) και η σκηνοθεσία γίνεται από τους εκπαιδευτικούς Μπακύρτση Γεωργία και Αδαμόπουλο Παναγιώτη. Τη σχολική χρονιά 2014-15 συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Σταυρίδη Σεβαστή και Μαυρουδή Ελισάβετ. Η θεατρική ομάδα παρουσίασε στο πλαίσιο της Χριστουγεννιάτικης γιορτής του σχολείου, το θεατρικό έργο «Ο φορο-Βασίλης και οι αγέλαστοι άνθρωποι». Τα θεατρικά κείμενα έγραψαν οι μαθήτριες Κοντού Μαρία και Τερνέζη Ελπίδα. Το έργο αποτελεί διασκευή του μουσικού παραμυθιού «Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι» των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα. Τέλος παρουσίασε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου το θεατρικό έργο των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου «Ένας ήρωας με παντούφλες».

Συμμετείχαν οι μαθητές: Αχείμαστος Γιώργος, Δάμο Μέγκι, Επιφάνη Κατερίνα, Κανέλλη Ραφαηλία, Καρίπη Παναγιώτα, Καστρουνής Γιάννης, Κατσούρης Λευτέρης, Κοντού Μαρία, Λάμε Μάριος, Μαρτάκη Δέσποινα,
Μαρτάκη Μιλένα, Μεγαλούδη Χαρά, Μετσάι Ραφαέλα, Μπακάλη Μυρτώ, Νεοφύτου Χρύσα, Παπαζαχαρίου Γεωργία, Παπαζαχαρίου Μαρία, Πατατούκου Αλεμίνα, Πέτρου Γεράσιμος, Πιτροπάκης Ιωάννης, Σπάρταλης Κυριάκος, Σφουγκαριστού Μιχαλίτσα, Τερνέζη Ελπίδα,
Τσαγκάρη Ελένη και Χατζηγεωργίου Αντώνης

Στα παρακάτω links μπορείτε να παρακολουθήσετε τα θεατρικά δρώμενα:

«Ο φορο-Βασίλης και οι αγέλαστοι άνθρωποι»

« Ένας ήρωας με παντούφλες »

καθώς και τη συνέντευξη που έδωσε η θεατρική ομάδα του σχολείου στην εκπομπή του Παναγιώτη Χριστοφόρου, παραγωγού του ραδιοφωνικού σταθμού Λυχνάρι για την παράσταση
«Ο φορο-Βασίλης και οι αγέλαστοι άνθρωποι»

τις δηλώσεις της Θεατρικής ομάδας στον Παναγιώτη Χριστοφόρου  καθώς και τη συνέντευξη στην Πόλυ Χατζημάρκου, στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο – Ρόδος 96.9 για τη παράσταση «Ένας ήρωας με παντούφλες» στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.

Τέλος στο παρακάτω link μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη της θεατρικής ομάδας του 3ου Γυμνασίου Ρόδου (Βενετόκλειο) στον τηλεοπτικό σταθμό Θάρρι στις 21-5-2015. Στην εκπομπή “Στην άκρη του λόγου” του Αριστείδη Μιαούλη μίλησαν ο διευθυντής του σχολείου κύριος Καλαποδάκης Βασίλης, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της θεατρικής ομάδας Μπακύρτση Γεωργία και Αδαμόπουλος Παναγιώτης καθώς και οι μαθητές Αχείμαστος Γιώργος, Κατσούρης Λευτέρης, Σφουγκαριστού Μιχαλίτσα και Τερνέζη Ελπίδα. Αφορμή για τη συνέντευξη υπήρξε το ανέβασμα της παράστασης ” Ένας ήρωας με παντούφλες ” των Αλέκου Σακελλάριου & Χρήσου Γιαννακόπουλου από τη θεατρική ομάδα του Βενετοκλείου Γυμνασίου, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου στις 13 Μαΐου 2015.

 

Σχολική χρονιά 2015-2016

Η οργάνωση της Θεατρικής ομάδας του 3ου Γυμνασίου Ρόδου (Βενετόκλειο) και η σκηνοθεσία γίνεται από τους εκπαιδευτικούς Μπακύρτση Γεωργία και Αδαμόπουλο Παναγιώτη. Τη σχολική χρονιά 2015-16 συμμετείχε η εκπαιδευτικός Τόπα Θεώνη. Η θεατρική ομάδα παρουσίασε  με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, το θεατρικό έργο των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» στις 12/5/2016. Με αφορμή την παράσταση αυτή, μέλη της θεατρικής ομάδας έδωσαν συνέντευξη στην Πόλυ Χατζημάρκου ( ραδιοφωνικός σταθμός Στο Κόκκινο 103.7 FM ) στις 13/5/2016.

Παρακολουθήστε βίντεο από τη συνέντευξη στην εκπομπή της Πόλυ Χατζημάρκου εδώ:

Διαβάστε και ακούστε τη συνέντευξη όπως παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα  www.stokokkino.gr εδώ:

http://www.stokokkino.gr/article/1000000000032464/THeatriki-omada-3ou-Gumnasiou-Rodou-den-ziteitai-elpis-uparxei-elpis

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Επίκεντρο του έργου είναι ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης o Θόδωρος ο οποίος μετά τον πόλεμο και την Κατοχή στην Αθήνα βλέπει τα εμφύλια πάθη να θεριεύουν και όλοι να έχουν ξεχάσει το δράμα της Κατοχής. Μια μέρα στον ύπνο του βλέπει ένα όνειρο πως οι Γερμανοί ξανάρχονται και ότι η χώρα βρίσκεται ξανά υπό κατοχή. Ένα ολοζώντανο όνειρο που θα εξελιχθεί σε εφιάλτη και θα τον ξαναγυρίσει στις μέρες της πείνας της ανέχειας και του φόβου??. Οι Γερμανοί ξανάρχονται και ανακαταλαμβάνουν την Ελλάδα επιβάλλοντας την τάξη, την οποία οι ελεύθεροι πλέον Έλληνες δεν είναι σε θέση να δεχτούν και να τηρήσουν.
Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με ένα έργο που δεν στρέφει τα πυρά του μόνο προς τον πόλεμο μεταξύ διαφορετικών χωρών, αλλά και προς τον χειρότερο από όλους τους πολέμους, τον Εμφύλιο πόλεμο.

Πρωταγωνιστεί: ο μαθητής Κατσούρης Ελευθέριος ? Περσέας (Θόδωρος).

Παίζουν κατά σειρά εμφανίσεως οι μαθητές:

Ουρανία (γυναίκα του Θόδωρου): Μετσάι Ραφαέλα
Χάρυ (Άγγλος): Καστρουνής Γιάννης
Καίτη (κόρη του Θόδωρου): Χιώνη Εύα
Ζήσης: Λάμε Μάριος
Λευτέρης: Σπάρταλης Κυριάκος
Ξενοφών: Πιτροπάκης Ιωάννης
Μαριγώ: Σαρρημαυρογένη Σταματία
Γκεσταπίτης: Πέτρου Γεράσιμος
Νοσοκόμα: Μπακάλη Μυρτώ
Γιατρός: Κοντού Μαρία
Νίκος: Χατζηγεωργίου Αντώνης
Στο ρόλο του τρελού ο μαθητής της Α΄Λυκείου: Αχείμαστος Γιώργος

Σκηνοθεσία: Μπακύρτση Γεωργία & Αδαμόπουλος Παναγιώτης

Επιμέλεια ήχων και μουσικής: η μαθήτρια Χατζηπλή Γαβριέλα

Δημιουργία αφίσας: η μαθήτρια Κοντού Μαρία

Βοηθός στο θεατρικό εργαστήρι: Τόπα Θεώνη

Επιμέλεια προγραμμάτων και προσκλήσεων: Πρέπη Ανδρομάχη

Ήχος – Φωτισμός: Γιακουμάκης Φώτης

Παρακολουθήστε το βίντεο της παράστασης εδώ:

 

Σχολική χρονιά 2017-2018

Η οργάνωση της Θεατρικής ομάδας του 3ου Γυμνασίου Ρόδου (Βενετόκλειο) και η σκηνοθεσία γίνεται από τους εκπαιδευτικούς Μπακύρτση Γεωργία και Αδαμόπουλο Παναγιώτη. Τη σχολική χρονιά 2017-18 συμμετείχε η εκπαιδευτικός Μαυρουδή Ελισάβετ (μουσική επιμέλεια, τεχνική υποστήριξη). Στο πλαίσιο του διασχολικού πολιτιστικού προγράμματος «Πάμε… θέατρο» σε συνεργασία με το 1ο ΓΕΛ Ρόδου, η θεατρική ομάδα  παρουσίασε στο κινηματοθέατρο Μετροπόλ την παράσταση «ΚωμΟδύσσεια», βασισμένη στο θεατρικό κείμενο «ΚακΟμήρου ΚωμΟδύσσεια» της Μαρίας Κίτρα. Πρόκειται για μία σατιρική μεταφορά της Οδύσσειας μέσα από την οποία διακωμωδούνται και σύγχρονοι χαρακτήρες και συμπεριφορές.

Συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες:

Από τη Γ’ Γυμνασίου:

· Κατσούρη Ειρήνη (Ληστίνα, Ευρύκλεια)
· Λαζαρίδου Μιχαηλία (Αθηνά, Χορός)
· Μιχαλάκη Ζωή (Ήρα, Αρήτη, Χορός)
· Περγκιόκα Αλεξάνδρα (φίλη Ναυσικάς, Χορός)
· Σκιώτη Αφροδίτη (Ναυσικά)
· Χιώνη Ελένη (Πηνελόπη, Ερμής, Κοτρονούλα)
· Χριστοφή Φαίδρα (Ληστίνα, Ματούλα, φίλη Ναυσικάς)

Από τη Β’ Γυμνασίου:

· Μισίκος Γιώργος (Χορός, σύντροφος Οδυσσέα, μνηστήρας)
.Παρασκευά Χριστίνα (Κίρκη, Χορός)
· Πέτρου Ελένη (Αρχιληστίνα)
· Στούρνας Άγγελος (Οδυσσέας Α’ μέρους)
· Ταρακτσόγλου Σταυριάννα (Χορός, Καλυψώ)
· Χρυσοχός Νικήτας (Σύντροφος Οδυσσέα, μνηστήρας)

Από την Α’ Γυμνασίου:

· Κούρου Μαριάννα (Λωτοφάγος, Χορός Κίρκης)
· Σπάρταλης Μανώλης (Σύντροφος Οδυσσέα, Τηλέμαχος)

Από τη Β’ Λυκείου:

· Κατσούρης Λευτέρης (Αλκίνοος, μνηστήρας)
· Λάμε Μάριος (Δίας, Οδυσσέας Β’ μέρους)
· Ρωμανός Μπούζος (Όμηρος, Πολύφημος, μνηστήρας)