Μια Κοινωνία Για Όλους – Αρχική κόπια

Η ταινία αυτή δημιουργήθηκε από μαθητές – μέλη της κινηματογραφικής ομάδας του 3ου Γυμνασίου Ρόδου (Βενετόκλειο) με σκοπό να πάρει μέρος στο διαγωνισμό παραγωγής τηλεοπτικής διαφήμισης (κοινωνικού μηνύματος) για μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δωδεκανήσου που διοργάνωσε η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, σε συνεργασία με το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου. Αντικείμενο της διαφήμισης ήταν το ζήτημα της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και των τοπικών φορέων για το σεβασμό των δικαιωμάτων των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες με έμφαση στο πρακτικό θέμα της προσβασιμότητας των Α.Μ.Ε.Α. στην πόλη, στο χωριό και στην ύπαιθρο και με τίτλο «ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Η δεύτερη κόπια της ταινίας που στάλθηκε τελικά στο διαγωνισμό (λόγω περιορισμού της χρονικής διάρκειας) απέσπασε το 3ο βραβείο της Επιτροπής.

Συμμετείχαν οι μαθητές:

Κανέλλης Αχιλλέας, Καστρουνής Γιάννης, Κατσούρης Λευτέρης, Κοντού Μαρία, Λάμε Μάριος, Λούππου Μαρία, Μπακάλη Μυρτώ και Παλαιολόγου Στέλλα.

Σκηνοθεσία: Αδαμόπουλος Παναγιώτης, Κοντού Μαρία

Ιδέα, χειρισμός κάμερας, μοντάζ: Κοντού Μαρία

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Αδαμόπουλος Παναγιώτης